22 Ağustos 2013 Perşembe

PATLICAN KEBABI



MALZEMELER

  • 7 AD UZUN PATLICAN (tercihen kemer patlıcanı )
  • 600  GR KUZU ETİ
  • 4 AD DOMATES
  • 4 AD BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI

Kuzu etini ,karabiber ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun ,sonra patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesin ,etten köfte büyüklüğünde alıp kestiğiniz patlıcanlara yapıştırın ,bu işlemi et ve patlıcanlar bitene kadar bir patlıcan bir et olacak şekilde tepsiye dizin,sonra domatesleri 4 'e , biberleri de ikiye kesip tepsinin üzerine dizin.Üzerine de çok az su serpin.Önceden ısıtılmış 250 derecede pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder