27 Ağustos 2013 Salı

MALTIKALI KÜFTE (mercimekli köfte )



MALZEMELER

  • 1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
  • 1,5 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
  • 1 AD KURU SOGAN
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • 3-4 DAL TAZE SOGAN
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • İSTEGE BAGLI TARHIN OTU
  • 1 YEMEK KAŞIGI SALÇA
  • KARABİBER
  • PUL BİBER
  • 1 ÇAY BARDAĞI KADAR Z.YAĞI
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE MERCİMEĞİ HAŞLIYORUZ ,SONRA BULGURLA ISLATIYORUZ,10 DK KADAR BEKLETTİKTEN SONRA,SARIMSAGI,SALÇAYI VE BAHARATLARI KOYUP YOGURALIM PUL BİBER HARİÇ,SONRA TAZE SOGANINI İLAVE EDELİM.Z.YAGINI TAVAYA KOYUP MİNİK DOGRANMIŞ KURU SOGANI İLAVE EDİP SOGANLAR PEMBELEŞİNCE PUL BİBERİ EKLEYİP KÖFTENİN İÇİNE MAYDANOZU KOYUP ÜSTÜNE YAĞI DÖKÜP BİRAZ DAHA YOGURALIM.KÖFTELERİ SIKIP SERVİS EDELİM.
AFİYET OLSUN.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder