- 250 GR KUZU KIYMA
- 6 -7 AD PATLICAN
- 2 SU BARDAGI KADAR SÜZME YOĞURT
- 3-4 DİŞ SARIMSAK
- TUZ ,PUL BİBER ,KARABİBER
Ateşte közlediğiniz pantlıcanların kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder