- 10 tane ufak dolmalık patlıcan
- 300 gr. yağlı kıyma
- 3 tane kuru soğan
- 1 tane rendelenmiş domates
- 8,9 diş sarımsak
- 2 yemek kaşıgı karışık salça biber ve domates
- Her sebze için bir avuç pirinç
- Karabiber, tuz
- 1 tatlı kaşığ limon tuzu
Yapılışı:
- Patlıcanlar baş taraflarından 1-2 parmak kadar kesilip, ince bir bıçak yardımıyla dikkatlice içleri oyulur. Antep’de “dolma bıçağı” denilen çok keskin olmayan ince ve uzun bıçaklar kullanılır.
- Oyulan patlıcanlar su dolu bir kap içinde diğer hazırlıklar yapılana kadar bekletilir.
- Patlıcanların baş kısmından veya uyulan içleri tohumsuz bölümünden dolmaların ağzına kapatacak kapaklar kesilir.
- Soğan ve sarımsak çok ince kıyılır ve limon tuzu hariç diğer malzemelerle karıştırılır.
- Patlıcanlar çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur ve kesilen kapaklar yerleştirilir.
- Tencereye dizilen patlıcanların üzerine limontuzu ve bir miktar daha tuz suyla karıştırılarak dökülür. ( Suyunu malzemenin üzerini bir iki parmak geçecek kadar su kullanın.)
- Önce harlı ateşte kaynayan dolmaların üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatın.
- Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder