MALZEMELER
- 600 GR ÇİĞ KÖFTELİK ET
- 2,5 BARDAK İNCE ESMER BULGUR
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- YARIM DEMET TAZE SOĞAN
- 4 DİŞ SARIMSAK
- 2 AD RENDELENMİŞ DOMATES
- 1 AD KÜÇÜK KURU SOGAN
- YARIM LİMON ( DÖRDE BÖLÜNMÜŞ )
- 1 YEMEK KAŞIGI ANTEP SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIGI KÖFTE BAHARATI
- 1 TATLI KAŞIGI KARABİBER
- 1 YEMEK KAŞIGI PUL BİBER
- 1 TATLI KAŞIGI NANE
- 1 ÇAY BARDAĞI Z.YAĞI
YAPILIŞI
İNCE BULGURU ,SALÇA,LİMON,DOMATES,SARIMSAK,KURUSOGAN, ET,ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOGURUYORUZ ,SONRA NANE,K.BİBER,PUL BİBER,KÖFTE BAHARATI,TUZ'U Z.YAGININ İÇİNE KOYUP KARIŞTIRIP Bİ HARÇ YAPALIM YAPTIGIMIZ HARCI VE TAZE SOGANLA,MAYDANOZUDA KÖFTENİN İÇİNE KOYUP 5 DAKİKA DAHA YOGURUP ,SIKALIM ÇİĞ KÖFTE SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder