26 Ağustos 2013 Pazartesi

ÇİĞ KÖFTE


MALZEMELER

  • 600 GR ÇİĞ KÖFTELİK ET
  • 2,5 BARDAK İNCE ESMER BULGUR
  • YARIM DEMET MAYDANOZ  
  • YARIM DEMET TAZE SOĞAN
  • 4 DİŞ SARIMSAK
  • 2 AD RENDELENMİŞ DOMATES
  • 1 AD KÜÇÜK KURU SOGAN
  • YARIM LİMON ( DÖRDE BÖLÜNMÜŞ )
  • 1 YEMEK KAŞIGI ANTEP SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIGI KÖFTE BAHARATI
  • 1 TATLI KAŞIGI KARABİBER
  • 1 YEMEK KAŞIGI PUL BİBER
  • 1 TATLI KAŞIGI NANE
  • 1 ÇAY BARDAĞI Z.YAĞI
YAPILIŞI
İNCE BULGURU ,SALÇA,LİMON,DOMATES,SARIMSAK,KURUSOGAN, ET,ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOGURUYORUZ ,SONRA NANE,K.BİBER,PUL BİBER,KÖFTE BAHARATI,TUZ'U Z.YAGININ İÇİNE KOYUP KARIŞTIRIP Bİ HARÇ YAPALIM YAPTIGIMIZ HARCI VE TAZE SOGANLA,MAYDANOZUDA KÖFTENİN İÇİNE KOYUP 5 DAKİKA DAHA YOGURUP ,SIKALIM ÇİĞ KÖFTE SERVİSE HAZIRDIR.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder