MALZEMELER:
- 1 bardak mercimek
- 1 bardak bulgur
- Yarım bardak kadar zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı karışık salça
- Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
- Mercimek yıkanıp yaklaşık 3 bardak kadar suyla orta ateş de hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mercimeği tamamen pişirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurun da pişme süresince pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır.
- Tam yumuşamadan henüz tane tane olan mercimeğe salça ve tuz katılıp bir iki taşım daha kaynatılır.
- Mercimeğin suyu bulguru pişirecek kadar varsa hiç su eklemeden bulguru ilave edin. Yoksa ortalama iki bardağa tamamlayacak kadar su katın. Bulguru atınca suyun bulgurun üzerini bir parmak kadar geçmesi gerekir. bulguru pişirecek kadar suyu varsa ilave su koymadan bulgur ve tuz atılır.
- Suyunu çekene kadar pişirin ve suyunu çekince ocaktan alıp 5-10 dakika demlendirin..
- Zeytinyağını kızdırılıp pul biber ilave edin ve demlenen pilavın üzerine döküp karabiber ilavesiyle karıştırın.
- Soğanlı yapılacaksa, zeytinyağında soğan yumuşayana kadar iyice kavrulup öyle pilava ilave edilir.
Afiyet olsun…
Not: Mercimekli pilavın suyuna salça koymadan salçasız yapabileceğiniz gibi, soğan kıyıp üzerine dökeceğiniz yağ da kavurarak soğanlı da yapabilirsiniz. Seçim sizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder