23 Ağustos 2013 Cuma

EKŞİLİ UFAK KÖFTE

MALZEMELER

  • 250 GR ÇİĞ KÖFTELİK YAĞSIZ ET
  • 300 GR KUZU KUŞBAŞI
  • 1 SU BARDAĞI NOHUT
  • 2 AD SOĞAN 
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR 
  • YARIM ÇAY BARDAĞI İRMİK 
  • YARIM ÇAY BARDAĞI UN
  • 1 YUMURTA 
  • 2 TALI KAŞIĞI TUZ 
  • 1,5 YEMEK KAŞIĞI NANE
  • YARIM ÇAY BARDAĞI Z.YAĞI 
  • 1 ÇAY KAŞIGI LİMONTUZU YADA ARZUYA GÖRE LİMON SIKILIR

YAPILIŞI
ÇİG KÖFTELİK ET ,BULGUR,İRMİK,UN,YUMURTA,1 AD SOGAN RENDELEYİP ,1 TATLI KAŞIGI TUZ ATIP İYİCE YOGURULACAK,YOGURUKEN ELİNİZİ SUYA BATIRIP YOGURABİLİRSİNİZ .YOGURDUKTAN SONRA NOHUTTAN BİRAZ BÜYÜK OLACAK ŞEKİLDE YUVARLANACAK VE SONRA KAYNAR SUDA HAŞLANACAK 7-8 DK YETERLİ OLACAKTIR.SONRA ET VE NOHUT 1 TATLI KAŞIGI TUZ ATIP VE SOGAN DOGRANIP  PİŞİRİLECEK.PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE SALÇASINI KOYUP ,LİMONTUZU DA İLAVE EDİP HAŞLAYI SÜZDÜGÜMÜZ KÖFTELERLE BULUŞTURABİLİRİZ.2-3 DK DAHA KAYNATIP ,YAĞ VE NANESİNİ BİR TAVADA KIZDIRIP YEMEGİN ÜZERİNE DÖKELİM.      AFİYET,ŞEKER OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder