26 Ağustos 2013 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE



MALZEMELER

Dışı için malzemeler :

  • 8 SU BARDAGI İNCE BULGUR
  • 500 GR YAGSIZ KIYMA
  • TUZ
  • YARIM BAYAT EKMEK (SUDA ISLATILIP SIKILMIŞ )
  • 1 YUMURTA( istege baglı )
  • YARIM ÇAY BARDAĞI İRMİK ( suda ıslatılmış )
  • YARIM ÇAY BARDAĞI UN
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ İYİCE YOGURALIM,MİNİK PATATES BÜYÜKLÜĞÜNDE AVUCUMUZA ALIP İÇİNİ OYALIM,SONRA İÇ HARCINI KOYUP KAPATIP UÇLARINI SİVRİLTELİM BİRAZ BEKLETİP BOL YAĞDA KIZARTALIM.

İÇ HARCI
  • 500 GR AZ YAĞLI KUZU ETİ
  • 600 GR SOGAN
  • TUZ 
  • İSTEGE GÖRE EZİLMİŞ CEVİZ
  • PUL BİBER
YAPILIŞI 
İÇ HARCI BİR GÜN ÖNCEDEN YAPILIRSA DAHA GÜZEL OLUR
DOGRADIGIMIZ SOGANLARLA ETİ GÜZELCE KAVURUP  CEVİZİNİ VE PUL BİBERİNİ,TUZUNU İLAVE EDİP SOGUMASINI BEKLEYELİM ,İÇ HARCIMIZDA HAZIRDIR.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder