- NOT: (Asansörlünün anlamı sülaçın üstüne yada altına zerde pişirilip konuluyor iki katlı olduğu için adına asansörlü denilir.Süper bir lezzettir tavsiye ediyorum.)
MALZEMELER
- ZERDE İÇİN
- 6 SU BARDAĞI SU
- YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1,5 -2 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI
Önce su ile pirinci sütlaç gibi pişirip sonra şekerini ilave edelim.Ve kupların yarısına zerdeleri koyalım.yarısı boş kalacak ve bi 4-5 saat kadar tezgahta bekletelim.
MALZEMELER
- SÜTLAÇ İÇİN
- 12 SU BARDAĞI SÜT (YAĞLI OLACAK)
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI
Sütle pirinci pişirip sonra şekerini ilave edicez,yani klasik sütlaç gibi.Sonra sütlaçları zerdenin üstüne kuplara koyalım iki katlı lezzet olacak.AFİYET OLSUN :D

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder