22 Ağustos 2013 Perşembe

ANTEP MODELİ ASANSÖRLÜ SÜTLAÇ







  1. NOT: (Asansörlünün anlamı sülaçın üstüne yada altına zerde pişirilip konuluyor iki katlı olduğu için adına asansörlü denilir.Süper bir lezzettir tavsiye ediyorum.)
MALZEMELER
  1. ZERDE İÇİN
  • 6 SU BARDAĞI SU
  • YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1,5 -2 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI

Önce su ile pirinci sütlaç gibi pişirip sonra şekerini ilave edelim.Ve kupların yarısına zerdeleri koyalım.yarısı boş kalacak ve bi  4-5 saat kadar tezgahta bekletelim.

MALZEMELER
  1. SÜTLAÇ İÇİN
  • 12 SU BARDAĞI SÜT (YAĞLI OLACAK)
  • 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI 
Sütle pirinci pişirip sonra şekerini ilave edicez,yani klasik sütlaç gibi.Sonra sütlaçları zerdenin üstüne kuplara koyalım iki katlı lezzet olacak.AFİYET OLSUN :D


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder