7 Aralık 2013 Cumartesi

ÖZBEK PİLAV















MALZEMELER

  • 300 GR KUZU KUŞBAŞI
  • 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ (ÖNCEDEN ISLATALIM )
  • 1 YEMEK KAŞAĞI ANTEP SALÇASI
  • İSTEĞE GÖRE HAŞLANMIŞ NOHUT İLAVE EDİLEBİLİNİR
  • GÖZ KARARI TUZ
  • YARIM ÇAY BARDAGI Z.YAGI
  • 2 YEMEK KAŞIGI TEREYAGI
  • 1 KÜÇÜK SOGAN
  • 3 SU BARDAGI ILIK SU ( suyu göz kararıda koyabilirsiniz çünkü pirinçler bazen farklı oluyo )
YAPILIŞI
 ETİ GÜZELCE PİŞİRELİM,SONRA YAGDA KAVURALIM,1 MİNİK SOGAN DOGRAYALIM ,SONRADA SUYUNU VE SALÇASINI ,TUZUNU İLAVE EDELİM KAYNAYINCA PİRİNCİNİDE İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKALIM.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder